Hakkında

 

“İŞ İNSANLARLA YAPILIR, FİRMALAR ARACIDIR.”

İsmail ÖZCAN, orta öğrenimi sonrasında 1993 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde mimarlık eğitimine başladı. 1996 yılından itibaren 1,5 yıl Erdil İnşaat A.Ş.’de Y. Müh. Mimar Orhan ERDİL ile çalıştı.

DEÜ Mimarlık Fakültesi’nin seçilmiş ilk “Öğrenci Temsilcisi” olan ÖZCAN, bu süre içinde DEÜ’yü İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyesi olarak temsil etti.

Lisans eğitimini 1998 yılında tamamladıktan sonra aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Anabilim Dalı Bina Bilgisi Kürsüsü’nde yüksek lisans eğitimine başladı. Prof. Dr. Nur ESİN yönetiminde, “CHANGE” OF TENDENCIES IN TOURISM AND DESIGN PRINCIPLES OF HOLIDAY VILLAGES’ OUTDOOR SPACES (TURİZM’DE EĞİLİM “DEĞİŞİMİ” VE TATİL KÖYLERİ AÇIK ALAN PLANLAMA İLKELERİ) tezini hazırlayan İsmail ÖZCAN, 2001 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Zırhlı Birlikler – Etimesgut/Ankara’da askerlik görevine başlayan ÖZCAN, kıta görevini, Birleşmiş Milletler Barış Gücü askeri olarak Prizren/KOSOVA’da yaptı.

1999 yılında Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) profesyonel iş yaşamına devam eden ÖZCAN, 2004 yılına kadar önce Fuarlar Teknik Sorumlusu, daha sonra Fuarlar Bölümü Koordinatörü ve en son Fuarlar Bölümü ve Uluslararası İlişkiler Yöneticisi olarak çeşitli kademelerde görev aldı.

İngilizce ve Almanca bilen İsmail ÖZCAN, 2004 yılının ikinci yarısından itibaren 2006 yılı sonuna kadar serbest mimar olarak çalıştı. Y. Mimar İsmail ÖZCAN, 2007 yılı başından 2012 yılı Ağustos ayı sonuna kadar Yapı-Endüstri Merkezi’nde genel müdür yardımcısı olarak görev aldı.

2012 – 2013 yılları arasında CNR Holding bünyesinde faaliyet gösteren SİNE Fuarcılık A.Ş.’de genel müdürlük yapan İsmail ÖZCAN, 2013 sonundan Mart 2019 sonuna kadar TURYAP Holding A.Ş.’de en son kurumsal satış ve pazarlamadan sorumlu genel müdür yardumcısı olarak çalıştı. ÖZCAN, son olarak, gayrimenkul geliştirme, inşaat ve yatırım firması Cathay Group‘ta satış, pazarlama ve iş geliştirmeden sırumlu genel müdür yardımcısı olarak görev aldı.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’in öngördüğü ‘sorumlu emlak müşaviri’ mesleki yeterlilik belgesi sahibi İsmail ÖZCAN halen gayrimenkul, inşaat, akaryakıt ve teknoloji alanlarında faaliyetleri olan GMK Group‘ta gayrimenkul grup başkanlığı yapmakta ve Toronto/Kanada merkezli SaleFish ile birlikte GMK Group’un ortak girişimi SaleFish Türkiye’nin ülke müdürlüğünü yürütmektedir.

Profesyonel iş hayatı boyunca, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, Türkiye Fuar Yapımcıları Derneği, Sektörel Yayıncılar Derneği gibi çeşitli sektörel dernek ve birliklerde üye olan ve çeşitli zamanlarda bu derneklerin yönetim kurullarında görev alan ÖZCAN, 3 yıl boyunca, kurucu üyesi olduğu, sivil toplum örgütü Gayrimenkul İçin Strateji Platformu’nun (GİSP) genel sekreterliğini yürütmüş, Turyap Yapı San. ve Tic. A.Ş.’yi Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği ‘de (GYODER) temsil etmiştir. Mayıs 2020’de bir grup meslektaşıyla birlikte GAPAS – Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği‘ni kuran İsmail ÖZCAN, GAPAS’ın yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir. ÖZCAN aynı zamanda halen,  Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Zeytindostu Derneği’nin de üyesidir.

Mimarlık, inşaat, yapı malzemeleri, yayıncılık, fuarcılık, zeytincilik, perakende, iş sağlığı ve güvenliği, gayrimenkul alanlarında eğitim, bilgi ve deneyim sahibi Y. Mimar ÖZCAN’ın çeşitli dergilerde, sanal yayınlarda çeşitli konularda yayınlanmış makaleleri, yazılı ve görsel basında yer bulmuş demeçleri bulunmaktadır. Cinius Yayınları tarafından Ekim 2018’de yayınlanmış  ‘Emlakçı Mı Olsam?’ adında bir kitabı da bulunan  İsmail ÖZCAN, Ekim 2015’ten Eylül 2018’e kadar www.konuthaberleri.com’da BENİM MEKÂNLARIM isimli sayfasında gayrimenkul sektörü üzerine makaleler yazmıştır. 

İsmail ÖZCAN, evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

İsmail ÖZCAN’ın klasik formatta hazırlanmış CV’sini indirmek/görüntülemek için tıklayınız

Kindly please click here, to review/download Mr. Ismail OZCAN’s CV…